Pad imuniteta

Poremećaj imunog sistema nazivamo pad imuniteta, koji može izazvati niz zdravstvenih poremećaja i bolesti, jer je tada organizam oslabljen i podložan dejstvu virusa i bakterija.

Faktori pada imuniteta

Opšte je poznato da prirodan imunitet čoveka može da bude smanjen kao posledica uslova života: nezdrava životna sredina, stres, prehlada, opekotine, hladnoća, intoksikacije (trovanje krvi), prekomerna upotreba duvana, alkohola, gubitak krvi, hiruške intervencije, traume, gladovanja, nepravilna i neizbalansirana ishrana, često uzimanje hemijskih lekova, nedovoljno fizičke aktivnosti nedovoljno sna, nekvalitetan odmor, previše intelektualnog i fizičkog rada,  izlaganje dugotrajnoj hladnoći, preterano izlaganje suncu i vrućini i dr.

Manjak vitamina utiče na pad imuniteta

Nedostatak vitamina uzrokuje pad imuniteta ali i ostavlja danak na izgledu kože, kose i noktiju. Manjak ovih, za život neophodnih, supstanci lako je uočiti na suvoj ili problematičnoj koži, beživotnoj kosi bez sjaja i sa ispucalim krajevima kao i problemi sa krtim i slabim noktima.

Cink za jači organizam

Unošenjem govedine nekoliko puta nedeljno organizam se može snabdeti potrebnom količinom cinka. Za kijavicu se preporučuju sprejevi za nos sa cinkom. U jesen, zimu i proleće treba uzimati kapsule cinka. Kombinovani preparati cinka i vitamina C nisu neophodni jer snabdevanje vitaminom C lako može da se poboljša konzumiranjem određenih namirnica.
U namirnice bogate cinkom spadaju ostrige, kvasac/pivski kvasac, svinjska džigerica, sušene lisičarke, goveđe meso, semenke suncokreta.

Čajevi

Čaj i med od majčine dušice deluju protiv kašlja. Zeleni čaj jača imunitet. Žalfija sadrži supstance koje deluju protiv upale, pa se preporučuje kod upale grla. Čaj od lipe zagreva organizam iznutra, jačajući imunološki sistem.

Arginin

Arginin je aminokiselina koja jača imunitet. Ima ga u sojinom brašnu, kikirikiju, zrnima soje, vrganjima, semenu lana, bademu, kvascu, semenkama suncokreta i pšeničnim klicama.

Probiotici

Probiotici su bakterije mlečne kiseline ili gljivice kvasca koje naseljavaju debelo crevo i jačaju odbrambene snage organizma. Creva su najvažniji imunološki organ u telu. Dve trećine odbrambenih snaga smešteno je u crevima, probiotici doprinose njihovom jačanju. Međutim, ne morate da kupujete skupe probiotičke proizvode koji često sadrže i dosta šećera i masti. I obično kiselo mleko, kefir, svež kiseli kupus i povrće iz turšije bogati su probioticima. Ako svakodnevno popijete čašu kefira ili pojedete čašu kiselog mleka, ojačaćete odbrambene snage organizma.

Med

Med sadrži supstance koje deluju kao antibiotik. Obezbeđuje odličnu zaštitu od infekcije u gornjem delu ždrela, sprečavajući kašalj i bolove u grlu. Med pomaže i ukoliko dođe do infekcije u ovom segmentu, ali ne onaj industrijski koji je termički obrađen. I cvetni polen i matični mleč jačaju imunološki sistem. Vruće mleko s medom neće ublažiti bolove u grlu jer vrelo mleko uništava aktivne materije iz meda. Najbolje je da malo podgrejte mleko sa antimikrobnim peptidima i zasladite ga medom.

Valechin kapi

Aktivni sastojci ehinacee kapi pomažu ublažavanju tegoba koje prate: bakterijske i virusne infekcije disajnih organa (prehlada, bolesti grla, promuklost, grip, bronhitis, sinuzitis, kašalj, otežano disanje, astma), herpes simplex, urogenitalne infekcije i pad imuniteta, kao posledice stresa.

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.

Valechin kapi možete naručiti putem telefona 011/3120 381 ili putem naše online prodavnice >>>