Ojačajte imunitet najmlađih na prirodan način

Ojačajte imunitet najmlađih na prirodan način

Upala grla, infekcija uha ili želučana viroza – su najčešći problemi za mnoge roditelje tokom zimskih meseci. Pre nego što virusi i bakterije krenu da se šire, pripremite sebe i svoju decu. Evo četiri saveta za zaštitu imuniteta najmlađih, ali koji se mogu primeniti i na celu porodicu.

Ponovite osnovna pravila higijene

Deca su ponekad u tolikoj žurbi da zaborave, na primer, da operu ruke. Podsetite ih na važnost pranja ruku pre jele i svaki put nakon korišćenja toaleta. Ipak, imajte na umu i da nije korisno preterivati u pranju ruku jer onda ova mera može da ima negativan učinak na imunitet.

Dodajte borovnice u jutarnje žitarice

Radi se o jednostavnom potezu koji može da ima veliki značaj, pa nemojte podceniti moć ove bobice. Borovnice su moćni antioksidans, a njihovo delovanje na imunitet snažnije je od većine drugih vrsta voća i povrća.

Smanjite unos prerađenih ugljenih hidrata i šećera

Kada se radi o jačanju prirodnog imuniteta, izbegavanje negativnog je jednako važno kao i dodavanje pozitivnoga. Prerađeni ugljeni hidrati i šećeri hrane loše bakterije u crevima i doprinose upalama. Zato pripazite i smanjite unos testenine, hleba, kolača i sokova.

Krećite se i vežbajte

Podstaknite decu na učestvovanje u timskim sportovima. Ako vaš mališan ipak nije za takvu vrstu aktivnosti, odvojite svakog dana određeno vreme i provedite ga u aktivnoj igri. Naime, niz studija potvrdilo je da vežbanje jača imunitet – na primer, studija iz 2016. godine pokazala je da su deca koja su u dobroj fizičkoj kondiciji manje sklona prehladama tokom zimskih meseci.

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.