Ojačajte imunitet i izbegnite grip

Kako preduhitriti prehladu i grip, ojačati imunitet, odbraniti se ili je barem ublažiti, otkrijte kroz ove tri ključne stvari za jačanje imuniteta.

Namirnice u zaštiti imuniteta

Pravi prijatelj u zaštiti imuniteta je ehinacea. Ehinacea je divlja cvetna biljka sa ljubičastim cvetom, slična izgledu bele rade. Prirodan je antibiotik i borac protiv infekcija i ostalih mikroba. Kao imunostimulans povećava proizvodnju antitela i leukocita u krvi, limfocita i makrofaga. Najefikasnija je kada se uzima pri prvim simptomima prehlade.

Vitamin C može skratiti vreme trajanja prehlade. Uzimanjem  većih doza C vitamina dnevno, na početku pojave simptoma prehlade, smanjuje njeno trajanje za oko jedan dan.
Čaša od 2 dl sveže ceđenog soka od pomorandze obezbeđuje 125 mg vitamina C, što može obezbediti potrebnu dnevnu dozu, složićete se, primarna prevencija je najvažnija.

Cink je neophodan za ispravno funkcionisanje imunog sistema, on pomaže u zaštiti organizam od prehlade i gripa. Brazilski orah i badem odličan su izvor cinka, 100 g brazilskog oraha obezbeđuje 3 mg do 4 mg cinka,  polovinu dnevne doze.

Beli luk je nezaobilazan kod prehlade. Efikasan je u borbi protiv virusa i bakterija. Alicin iz belog luka blokira enzime koji viruse i bakterije osposobljavaju da napadnu i oštete tkivo. Savet je da se beli luk jede u neprerađenom sirovom stanju, da bi se lekovita svojstva maksimalno iskoristila.

Šitaki pečurke  su imunostimulansi. Supstanca koja se nalazi u šitaki pečurkama zvana lantinan predstavlja antivirusni agens širokog spektra koji jača imunitet.

Čajevi od hajdučke trave, nane i zove mogu da olakšaju simptome gripa.

Vežbajte, spavajte, provetravajte prostoriju

Za jačanje imuniteta važna je briga i za naše telo u vidu redovnog vežbanja. Pri tome nikako ne žrtvujte san jer kvalitetno spavanje od barem sedam sati i “ukradenih” 20 minuta preko dana za odmor ili dremanje ključni su u borbi protiv prehlada i gripa kada stignu niske temperature. Tokom sezona prehlada i gripa obavezno spavajte i boravite u provetrenim prostorijama. Redovno otvaranje prozora i učestalije čišćenje radnih površina smanjuju rizik od zaraze.

Valechin® kapi

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljnih sirovina i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi VALECHIN predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!

Zahvaljujući biljnim aktivnim sastojcima, Valechin kapi predstavljaju jedinstveno prirodno resenje kod različitih tegoba. Valechin kapi pomažu u inaktivaciji (HPV)  virusa koji je uzročnik kondiloma delujući na sam virus i imuni sistem. Sadrži mešavinu biljaka specijalno odabranih i kombinovanih za dejstvo na HPV i jačanje organizma.

Valechin biljne kapi možete naručiti putem telefona 011/3120 381 ili putem naše online prodavnice >>>