Najčešći uzroci bolova u leđima

Najčešći uzroci bolova u leđima

Veliki procenat ljudi je u nekom trenutku osetilo bol u leđima. Stručnjaci vam otkrivaju najčešće uzroke te boli.

Isuviše teška torba

Nosite pretešku torbu koja vam je neprestano obešena na jednom ramenu. Stručnjaci savetuju da pokušate da nosite što manje stvari u torbi. Pomoći će i ukoliko je budete prebacivali s jednog na drugo rame, kako opterećenje ne bi bilo samo na jednoj strani.

Pušenje

Pušači imaju češće probleme s bolnim leđima. Tačan uzrok toga je nepoznat. Jedna od teorija je da se ta bol javlja jer nikotin ometa cirkulaciju.

Preterano sedenje

Sedenje stvara veći pritisak na leđa nego stajanje. Bilo bi idealno kada biste mogli da priuštite anatomsku stolicu ukoliko posao od vas zahteva da puno sedite.

Pogrešna obuća

Leđima štete visoke potpetice, ali i potpuno ravna obuća jer ne pružaju dovoljno potpore stopalu. Bilo bi idealno kada biste menjali obuću s različitim visinama peta i izbegavali visoke potpetice koliko god možete.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).