Lečenje urinarnih infekcija

Lečenje urinarnih infekcija

Urinarne infekcije se manifestuju kao izuzetno jak nagon za mokrenjem, kod obolelih dolazi do pojave učestalog mokrenja koje je praćeno i peckanjem. Urin je tada specifičnog, pomalo neprijatnog mirisa, beličaste boje, neretko mutan, pa čak se javlja i sa crvenkastim primesama ukoliko sadrži malo krvi.

Žene koje muči česte urinarne infekcije obično imaju osećaj neprijatanog pritiska iznad pubične kosti, za razliku od muškaraca koje prati osećaj punoće u predelu oko analnog otvora. Ako je reč o zapaljenju bešike ili mokraćovoda, tada se groznica praćena temperaturom obično ne ispoljava.

Čaj od koprive

Zahvaljujući visokoj koncentraciji kalijuma, kopriva predstavlja više nego poželjan prirodni diuretik za čišćenje mokraćnih kanala i ostalih organa našeg urinarnog trakta.

Mladi listovi koprive kuvaju se petnaestak minuta u vodi. Dobijeni koprivin čaj se zatim dobro procedi, po želji se zasladi sa malo domaćeg meda i pije se lagano tokom čitavog dana.

Čaj od kukuruzne svile

Kukuruzna svila je poznata kao diuretik i lek naročito delotvoran kod jakih i čestih upala mokraćnih kanala i bešike. Osim toga, lekoviti čaj od kukuruzne svile pomaže i u izbacivanju mulja, peska i rastvaranju kamenaca iz bubrega.

Supenu kašiku osušene kukuruzne svile kuvati u tri decilitra vrele vode oko tri minuta, a zatim poklopiti od gore, skloniti sa ringle i ostaviti da stoji i miruje dok se dobro ne ohladi. Pije se tri puta na dan po jedna šolja ohlađenog čaja.

Čaj od peršuna protiv urinarnih infekcija

Peršunov čaj je odlično sredstvo za lečenje učestalih upala mokraćnih kanala jer ima izvanredno diuretsko dejstvo i ispira uspešno bakterije iz urinarnog trakta.

Malu kašićicu korena ili lišća peršuna preliti šoljom vrele vode, nakon desetak minuta trebate ga procediti i konzumirati tri puta dnevno. Lečenje ovim čajem traje samo dva dana, nakon čega bi trebalo doći do poboljšanja.

Čajna mešavina protiv urinarnih infekcija

Natapati 20 g belog sleza u hladnoj vodi 8 sati, odnosno ostaviti da stoji preko cele noći. Ujutru dobro procediti, pa čaj lagano zagrejati. Iste večeri napraviti mešavinu od po 20 grama breze, žalfije, uve i rastavića, a zatim 5 kašika od ove mešavine preliti litrom tek proključale vode, ostaviti da prenoći, pa ujutru što bolje procediti.
Pomešati čaj od belog sleza sa čajem od mešavine bilja, podeliti u 5 podjednakih doza i piti tokom dana, najbolje u razmacima od po par sati.

Narodni lek za mokraćne kanale

Pomešati jednu kašiku stuckanog ploda peršuna sa istom količinom kima i komorača. Sada je prelijte sa pet decilitara vruće vode, ostavite poklopljeno najmanje 2 sata, zatim pijte tri puta na dan, uvek pre jela.

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *