Bolovi u zglobovima – uzrok i lečenje

Bolovi u zglobovima

Kako starimo ili usled poremećaja ili ishrane naše telo proizvodi manje kolagena što uzrokuje da pojedinačna mikrovlakna u našem telu postaju više međusobno povezana što je rezultat manje fleksibilnosti. To nam daje efekat slabe fleksibilnosti, bolova i otežanog kretanja, pa nam je potrebno sve više pokreta kako bismo se “zagrejali” i normalno bezbolno izvodili neke fizičke aktivnosti.

Bolovi u zglobovima – uzrok i lečenje

Raspon problema sa zglobovima je veoma širok i pre svega zavisi od načina života pojedinca, od aktivnosti, starosti, težine ali i od pola. Međutim svima onima, koji pate od problema sa zglobovima je zajedničko to da imaju bolove u kolenima, leđima, u člancima prstiju, česta je i jutarnja ukočenost, loša pokretljivost zglobova, posledično je lošiji kvalitet života i manje je mogućnosti za aktivno provedeno slobodno vreme.

Maslačak

Bogata kalijumom, gvožđem, vitaminima B, C, D i A, maslačak poseduje snažna protivupana svojstva. Stoga se široko primenjuje za ublažavanje bola uzrokovanog artritičnim oboljenjima. Efikasno deluje kako protiv simptoma reumatoidnog artritisa i gihta, tako i ostalih hroničnih bolesti zglobova.

Bela vrba

Kora ove rasprostranjene vrste vrbe smatra se prirodnim aspirinom i takođe je moćno sredstvo protiv bolova izazvanih artritisom. Sadrži aktivnu materiju salicin, koja snižava temperaturu i redukuje upale blokirajući delovanje prostaglandina. Ove supstance su odgovorne za zapaljenske procese u organizmu, te na taj način ublažava uporan bol u zglobovima.

Kurkuma

Kurkuma pruža olakšanje osobama koje imaju bolove u zglobovima zbog stanja kao što su osteoartritis i reumatoidni artritis. Kurkumin je aktivni sastojak iz ovog začina koji se ponaša antiinflamatorno, ublažavajući neprijatne bolove. Kurkuma takođe snižava holesterol i šećer u krvotoku.

Kopriva 

Kopriva sadrži vitamine, minerale, aminokiseline i polifenole značajne za funkcionisanje zglobova. Ovi elementi pružaju zaštitu vezivnom tkivu od novih oštećenja i smanjuju intezitet bolova. Pomažu u borbi protiv infekcija i tretiranju rana i opekotina.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *