Biljke protiv depresije

Biljke protiv depresije

Loše raspoloženje počinje da utiče na obavljanje svakodnevnih aktivnosti, a takođe može biti znak depresije. Spas možete potražiti u prirodnim rešenjima.

Ovi cvetovi nikada ne mogu da zamene stručnu medicinsku negu, naročito ako se radi o psihološkim bolestima, ali mogu poslužiti za ublažavanje simptoma.

Izaberite onu koja vam najviše odgovara, a možete ih i kombinovati. Od ovih cvetova možete kuvati čajeve ili njihova eterična ulja dodavati u čašu vode.

Brest

Kada se osećate uznemireno, premoreno i ne znate kako da se nosite s previše obaveza, brest je biljka koja vam može pomoći.

Gorčica

Kada vam optimizam nije jača strana, obeshrabreni ste ili ste izgubili veru u sebe, počnite da koristite gorčicu.

Kleka

Kada se osećate beznadežo i uvereni ste da ne postoji ništa što vas može oraspoložiti, kleka može biti od pomoći.

Estragon

Estragon se koristi za ublažavanje tuge ili depresije za koju ne postoji jasan uzrok. Ako imate osećaj da niste ni srećni ni tužni, počnite da koristite estragon.

Pitomi kesten

Pomoći će ako se osećate beznadežno i izgubljeno. Posebno je delotvoran za umirenje.

Vrba

Vrba je najprikladnija za negativnost i sklonost okrivljavanja drugih za vlastite životne probleme. Ako je vaša tuga povezana s neraspoloženjem, vrba može biti dobar izbor.

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod depresije, napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.