Uzrok razmnožavanja kandide
Uzrok razmnožavanja kandide je najčešće stres u kombinaciji sa nezdravom ishranom. Ishrana bazirana na šećeru, belom brašnu, kvascu i industrijskoj hrani je pogodna za razvoj kandide.
Pogoduje joj kisela sredina organizma koja se postiže upravo ovakvom nezdravom ishranom, sa smanjenim sadržajem svežeg povrća. Takođe, česta i neracionalna upotreba antibiotika može dovesti do disbalansa crevne mikroflore. Zbog toga se uvek uz antibiotike preporučuje i unos probiotika. Ukoliko se ne leči, kandida može uzrokovati i druga oboljenja, u najgorem slučaju maligna, i često može biti i jedan od prvih pokazatelja dijabetesa i drugih hroničnih bolesti.
Ovoj gljivici prija kisela sredina, pa je alkalizacija organizma ključ lečenja. Alkalna ishrana podrazumeva unošenje 70-80% baznih namirnica a samo 20-30% kiselih dnevno.
Kisele namirnice: industrijska prerađena hrana, šećer, veštački zaslađivači, alkohol, kafa, pšenica, proizvodi sa kvascem (hleb i peciva), pojedini orašasti plodovi. Pojedine vrste mesa imaju različitu kiselost: niska – riba, srneće meso, pileće, meso divlje patke, ćureće meso, jagnetina, ovčetina, guščje meso; umerena – teletina, svinjetina; visoka – govedina, meso fazana, plodovi mora.
Bazne namirnice: sveže povrće (batat, rukola, zelena salata, špargla, brokoli, karfiol, šargarepa, beli luk, kelj, masline, paprika, lubenica, dinja, kupus…), mahunarke (pasulj, grašak, sočivo), voće (limeta, limun, ananas, nektarine, maline, jagode, kupine, kivi, mango, avokado…), med, pojedine integralne žitarice (ovas, kinoa, divlji pirinač…), indijski orah, badem, kesten, začini, sveže klice…
Izbacite iz ishrane
– Proizvode sa pšenicom. Može spelta, heljda, proso, kinoa…
– Sve oblike šećera: saharoza, dekstroza, fruktoza, malteks. Jedino se dozvoljava povremena upotreba brezinog šećera.
– Proizvode koje sadrže kvasac, konzer-visanu i prerađenu hranu.
– Mleko i mlečne prerađevine, jer sadrže laktozu. Međutim, preporučuje se konzumiranje kefira, jogurt ili kiselog mleka, jer se laktoza gubi tokom prerade. – Ograničite unos ugljenih hidrata iz krompira, mahunarki…
Prirodno lečenje kandide
Morate ponovo da izgradite dobre bakterije koje obično drže populaciju kandide pod kontrolom. Redovno uzimanje od 25 do 100 milijardi jedinica probiotika trebalo bi da pomogne u smanjenju nivoa kandide i obnovi nivoe dobrih bakterija.
Konačno, temeljno izlečite svoj stomak. Uklanjanje upalne hrane koja može naškoditi vašem gastrointestinalnom traktu – i uvođenje hrane koja vam pomaže – sprečićete da kandida pravi nered u vašem organizmu i tako ćete poboljšati vaše celokupno zdravlje.
Candidaplant® biljne kapi predstavljaju 100% prirodni proizvod na bazi biljaka: nevena, virka, zlatnice, vranilove trave, medvetke i sremuša. Candidaplant® biljne kapi predstavljaju mešavinu biljnih ekstrakta dobijenih organskim voćnim destilatom, što ih čini jedinstvenim, znatno kvalitetnijim i delotvornijim nego biljne kapi koje su rađene sa običnim alkoholom ili nekim drugim rastvaračem.
Candidaplant® biljne kapi regulišu bakterijsku floru i suzbijaju rast gljivica. Candidaplant® biljne kapi sprečavaju da dodje do razvoja infekcije, koja može nekada da zahvati kožu, nokte, usnu šupljinu i polne organe.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!