Lečenje proširenih vena paradajzom

Lečenje proširenih vena paradajzom

Ukoliko imate problema sa proširenim venama, taj problem možete rešiti potpuno prirodnim putem i to uz pomoć paradajza. Može vam pomoći i zeleni paradajz, kao i crveni.

Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom

Zeleni paradajz je jednostavan narodni lek za borbu protiv proširenih vena. Trebate oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i iseći ih na kriške ili kolutiće. Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena, na same vene i na postojeću kapilarnu, vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem. Držite paradajz na tim mestima dok ne osetite peckanja na koži. Ako ne možete dugo da trpite, sklonite ga čim osetite peckanje i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana, poželjno je za redom.

Nakon dve nedelje sprovođenja ovakvih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će početi da blede. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Lečenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom

Postupak je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, iseći na tanke kriške (kolutiće) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem. Prilikom sledećeg tretmana korišćen paradajz zameniti svežim. Ovu proceduru je poželjno sprovoditi uveče ili tokom noći.

Trajanje lečenja je individualno. Možete ga sprovoditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.

Paradajz poseduje lekovita svojstva jer u njemu, pored semena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini, odnosno leku aspirinu. Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koja razređuje krv i ne daje joj stagnaciju.

Osim toga, paradajz poseduje flavanoide, koji ojačavaju zidove krvnih sudova.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi imaju višestruka pozitivna dejstva. Preporučuje se primena kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

Budući da biljni sastojci jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje i smanjuju već prisutni otok, povoljno deluju i regulišu vensku cirkulaciju, ublažavaju bol i osećaj umora i težine u nogama (dugo mirovanje u postelji, traume, nagnječenja, povreda u sportu, stanja posle preloma, dijabetična angiopatija, ulcus cruris, arterioskleroza i sl.).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *