Nizak libido kod muškaraca

Definisati nizak seksualni nagon ili libido nije jednostavno. Definicije su najčešće individualne – razlikuju se od muškarca do muškarca, a kriterijumi su često subjektivni, zato što zavise od brojnih faktora. Ipak, glavnim se smatraju fizičko i mentalno zdravlje. Ono što se, ipak, uočava kao neminovnost, jeste opadanje seksualnog nagona sa godinama.

Evo nekih saveta koji mogu pomoći u rešavanju problema sa smanjenim libidom, bilo kod muškaraca ili žena.

Nedostatak vremena

Nedostatak vremena, rokovi, mobilni telefoni i drugo ozbiljno pogoršavaju libido pa se sa tim treba boriti. Važno je planirati svoje vreme i razdvojiti radno vreme od vremena za sebe i porodicu. Kada ste kod kuće, treba zaboraviti poslovne probleme, isključiti mobilne telefone i posvetiti se porodici i partneru. Naučite da se opustite kroz vežbe, jogu, vežbe disanja i slično.

Prirodni stimulansi

Dokazani su i mnogi prirodni lekovi od davnina kao što su čajevi od kamilice, sladića, koprive, cimeta, đumbira, lista maline… Pored navedenog, može se potražiti savet i od stručnjaka za aromaterapiju.

Zdrav način ishrane

Stručnjaci su ustanovili da je način ishrane veoma bitan ne samo za gojaznost nego i za zdravlje, pa i seksulani život svakog pojedinca. Sve više se apeluje na smanjenje masne, jake, začinjene i rafinisane hrane. Preporuka je da se što više jede voće i povrće, da se piju prirodni sokovi, a izbegava alkohol i duvan. Što više vitamina, magnezijuma, antioksidanata, mangana, biljnih vlakana i belančevina kao i esencijalnih masnih kiselina treba uneti u organizam.

Bolesti

Hronične bolesti kao što su bolesti srca, visok krvni pritisak, dijabetes i slično mogu veoma nepovoljno uticati na polni nagon i seksualne želje jednog od partnera. Ovom uzroku se može lako odupreti tako što se hronična bolest drži pod kontrolom lekovima i terapijom. Savetovanje sa lekarom pomoći će da se primenjuju odgovarajući lekovi u odgovarajućim dozama i time smanjiti negativan uticaj na libido.

Odmor

Vi i vaš partner morate naći vremena da jednom godišnje odete na odmor sami, daleko od sveta i jurnjave, kako biste se opustili i prepustili jedno drugom. Tada ćete smiriti živce i imati vremena za međusobnu komunikaciju.

Opuštanje

Probajte vi i vaš partner da barem jednom nedeljno nađete vreme za sebe i malo opuštanje kao što su: šetnja, večera udvoje, film na TV-u, pozorište, koncert, sedenje u parku, sedenje na terasi i slično. Posle nekoliko sati lagodnog odmaranja uz prijatnu hranu i malo vina javiće se i seksualna želja.

Hroničan umor i stres

Ukoliko ste stalno pod stresom, napeti i umorni od obaveza, to je upozorenje ne samo za seksualnu želju nego i za zdravlje. Treba da „prikočite“, usporite i smanjite svoje ambicije i obaveze. Ukoliko ne smanjite tempo života na razumnu meru, ne samo da ćete ugroziti svoj polni nagon (libido) već i srce i zdravlje u celini.

Zdrav način života

Ukoliko se primete znaci slabog interesovanja za seksulana zadovoljstva, prvo na šta treba obratiti pažnju jeste savremeni način života. Probajte da smanjite pušenje, količinu popijenog alkohola, povećate količinu voća i povrća u redovnoj ishrani, pojačate fizičke aktivnosti i boravak na čistom vazduhu (šetnje, pešačenje, rekreacija…). Veoma je važno da se više odmarate, da idete na spavanje ranije i da spavate duže. Bićete iznenađeni kako će se prvi rezultati pojaviti veoma brzo.

Fobije

Ukoliko neko od partnera ima blažih problema sa libidom zasnovanih na strahu od infekcija, polno prenosivih bolesti ili trudnoće, onda sredstva za kontracepciju i kondom mogu u znatnoj meri da ublaže strah i pozitivno se odraze na poboljšanje libida. Pored toga, redovni pregledi (jednom godišnje) i izveštaji o zdravstvenom stanju oslobađaju oba partnera straha da će se razboleti.

Maskulin® biljne kapi

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Tribulus – Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan.

Maskulin® biljne kapi možete naručiti putem telefona 011/3120 381 ili putem naše online prodavnice >>