Navike koje obaraju imunitet

Navike koje obaraju imunitet

Za pravilno funkcionisanje imuniteta potrebno je održavati ravnotežu mnogih faktora u životu. Dovoljno uzimanje vitamina i vode, spavanje, mir, zdrava ishrana, vežba – kada se i sve to uskladi teško da ne dođe trenutak kada nam imunitet jednostavno oslabi. Evo na šta je bitno pripaziti kako biste očuvali svoje zdravlje i imunitet.

Sedenje

Ako imate posao na kojem većinu vremena sedite, budite sigurni da to i te kako može usporiti vaš metabolizam i oslabiti imunitet brže nego što mislite. Svakih sat i po obavezno ustanite i prošetajte, udahnite svež vazduh. I mali pokreti su dovoljni da aktivirate svoj metabolizam i mišiće. Isto, ako imate takav posao, nemojte sebi dozvoliti da nakon radnog dana dođete kući i opet sedite. Krećite se, pospremajte, budite u hodu. Zdravlje će vam biti zahvalno, verujte.

Birate pogrešne kozmetičke proizvode

Puder, korektor i ruž za usne – kozmetika koju telo apsorbuje tokom dana. Međutim, neki od tih proizvoda možda sadrže sastojke koji ne odgovaraju vašoj koži. Isto je kada se radi o tonicima, mleku za čišćenje lica i slično. Pronađite proizvode koji zaista odgovaraju vašem tipu kože ili pokušajte s prirodnim sastojcima. To je sigurno bolje za vaš imunološki sustav.

Prevelika konzumacija brze hrane

Svi obožavamo pomfrit, hamburger, picu… Ali ključ je u tome da se jede u umerenim količinama. Takođe, u to spadaju i namirnice koje u sebi sadrže brašno, ugljene hidrate i slično. Oni utiču na naš zdravstveni sistem i ćelije u telu. Sve to može dovesti do pada imuniteta. Birajte cele žitarice s vremena na vreme koje će imunološki ojačati vaš organizam.

Spavanje

Sami procenite koliko vašem organizmu treba sna da biste normalno funkcionisali, ali pokušajte odspavati barem sedam do osam sati kroz noć. Melatonin ima važnu funkciju u regulisanju dnevnog ritma. Ako vaše telo ne proizvodi dovoljno melatonina za vreme spavanja, imunološki sustav nema dovoljno belih krvnih zrnaca za obranu od bakterija. Dakle, nemojte se iscrpljivati nedovoljnim spavanjem, već napravite ravnotežu za svoj biološki ritam i zdravlje.

Dosta vremena provodite sami

Iako nije loše provoditi vreme sam sa sobom, nemojte preterati u tome. Usamljeni ljudi imaju tendenciju da su manje otporni na stres zbog čega pati njihov imunološki sustav. Rasporedite svoje vreme tako da ga provodite s ljudima uz koje se osećate dobro, koji vas nadopunjuju i ispunjavaju.

Stres

Možda mislite da ste otporni na stres i da sve stignete i morate. Međutim, hronični stres povećava nivo kortizola koji može uzrokovati jako nepovoljna dejstva na organizam kao što je depresija, povišen krvni pritisak, pad imunološkog sistema. Ako ste stalno na ivici, jednostavno smanjite ritam i krenite laganije.

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Ehinacea kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi ekstrakata ehinacee, organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljne sirovine i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi Ehinacee predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!