ВЕНДОКСИН ГЕЛ – 100ml

8.00 

Вендоксин гел е природен хербален производ на база на органски сертифицирани билни
екстракти од див костен, ајдучка трева, жолта комунига, здравец и невен, наменет за нега
на кожата кај проширени вени и испукани капилари, уморни и отечени нозе, напнатост во
мускулите и модринки. Благодарение на присуството на ментол и дејството на ладење,
Вендоксин гелот овозможува моментално олеснување и чувство на леснотија.

Opis proizvoda

ПРИРОДНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОШИРЕНИ ВЕНИ, БОЛКА И ОТОК ВО НОЗЕТЕ

СОСТАВ Вендоксин® гел

Вендоксин гел е природен хербален производ на база на органски сертифицирани билни
екстракти од див костен, ајдучка трева, жолта комунига, здравец и невен, наменет за нега
на кожата кај проширени вени и испукани капилари, уморни и отечени нозе, напнатост во
мускулите и модринки. Благодарение на присуството на ментол и дејството на ладење,
Вендоксин гелот овозможува моментално олеснување и чувство на леснотија.

ДЕЈСТВО на Вендоксин® гел

Билните состојки во Вендоксин® гелот помагаат за отстранување на болка, отоци, грчеви,
тешки и уморни нозе и моментално ја подобруваат циркулацијата, особено во состојби на
долгорочно мирување, седење, стоење и слаба циркулација. Делуваат антивоспалително и
вазопротективно, ги зајакнуваат ѕидовите на венските крвни садови, ја намалуваат
чувствителноста и пропустливоста на капиларите, спречуваат настанување на отоци, ја
забрзуваат венската циркулација, го подобруваат протокот на крв, го намалуваат
црвенилото кај воспалени вени и ја ревитализираат кожата.

Вендоксин® гелот се препорачува кај сите тегоби на хронична венска инсуфициенција:
проширени вени, појава на испукани капилари, пореметување на периферната
циркулација, предварикозен синдром, постфлебитички синдром, површинска тромбоза,
флебитис, тромбофлебитис, бурситис и тендовагинитис. Ефикасен е во случаеви на
спортски и други повреди (нагмечување, изместувања, истегнување на мускулни тетиви и
зглобни лигаменти и хематоми).

Со секојдневна употреба се одржува кожата, се подобрува циркулацијата и се решаваат
проблемите со проширени вени, испукани капилари и модринки.

УПОТРЕБА на Вендоксин® гел

Вендоксин® гел се нанесува во тенок слој два до три пати дневно, со благо триење. За
најдобри резултати во исто време употребувајте Вендоксин® гел и Вендоксин® капки.

За: Leviathan d.o.o., Vlade Zečevića 4, Loznica, Srbija

Произведува: Alternativa Medica d.o.o., Zmaj Jovina 1, Loznica, Srbija